Tema Oscar Hernandez Soriano

Tema Oscar Hernandez Soriano

  • 1 apr


Tema Oscar Hernandez Soriano

Specialauktion med verk av Oscar Hernandez Soriano.

Oscar Hernandez Soriano föddes på Kuba 1944. Vid 11 års ålder flyttade familjen från Kuba till Spanien eftersom modern var spanjorska. Han kom att studera vid Konstakademien i Madrid och Konstakademien i Stockholm.

Hernandez Soriano flyttade så småningom till Sverige men kom även fortsättningsvis att alltid tillbringa några månader varje år i Spanien.

I Hernandez Soriano konstnärskap finns återkommande motiv: mötet mellan man och kvinna, den ensamme mannen, kvinnan och också människor i åldrandet eller i gemenskap med familj och vänner samt ett och annat stockholmsmotiv. I hans intensiva bildskapande ingick som ett viktigt led också själva prepareringen av duken och ofta egen framställning av färg med särskilda pigment. Han målade pastost, med oljefärger lager på lager, gärna i lysande gulröda kadmiumtoner och koboltblått, som får färgerna att vibrera.

Oscar Hernandez Soriano genomförde ett stort antal separat- och kollektivutställningar i bland annat Sverige och Spanien och finns också representerad på flera ställen i Sverige.

Visning fredag 29/3, lördag 30/3, söndag 31/3 och måndag 1/4Ladda ner broschyr