Press & nyheter / Nyheter

Succéartad kvalitetshöst på Metropol

2007-10-24


Auktionshuset Metropol har under hösten haft ett flertal mycket framgångsrika auktioner, som under måndagen (22/10-07) följdes upp med den hittills värdemässigt största och kvalitetsmässigt bästa auktionen hos Metropol.


– Utvecklingen har stärkt oss i förvissningen om att vårt koncept, med blandade auktioner med mångfald och variation, skapar stort intresse för visningarna till fördel för såväl köpare som säljare, berättar Lars Åhlander, VD.

Under oktober har flera spektakulära priser uppnåtts. Bland annat såldes ett par silverljusstakar av Henrik Wittkopf d.ä. stämplade Stockholm 1730 till det närmast rekordartade priset 175.000 kronor. Ett bordsur av den Stockholmske urmakaren Beurling i porfyr, marmor och brännförgylld brons för 121.000 kronor samt ett dekorativt kabinettsskåp från 1920-talet för 88.000 kr. Förutom dessa föremål såldes också en tekanna i silver från senbarocktid för 42.000 kronor, ett tidigt arbete av silversmeden Petter Davidsson i Norrköping 1749.

Brännförgyllda kandelabrar och ljusstakar, sybord av Lundelius, stolar av den gustavianske snickarmästaren Jacob Malmström, äldre måleri m.m. såldes också till mycket bra priser.

– Vi är glada att konstatera att säljarna inte behöver vänta på de stora kvalitetsauktionerna för att få rejält betalt för sina föremål, säger Lars Åhlander. Det lite mindre formatet möjliggör också en god och lite mer personlig service samtidigt som ett begränsat utbud vid varje auktionstillfälle varje vecka ger de bättre föremålen en större uppmärksamhet än om de skulle trängas med tusentals likvärdiga objekt på en gigantisk visning inför en stor kvalitetsauktion.

Auktionshuset Metropol håller auktion varje vecka, alltid med någon eller några överraskningar i bästa klass. Allt blandat med dekorativa inredningsdetaljer och kuriosa för den som vill inreda ett personligt hem.

------------------------------------------
För frågor om auktionen, kontakta Lars Åhlander, VD.


lars@metropol.se
08-673 4880bakg
Ladda ner broschyr