Press & nyheter / Nyheter

Metropol lanserar ny webbtjänst - AuktionsPrisBanken.se

2008-01-29


– Nu kan du bli den egen värderingsman, berättar Lars Åhlander, VD på Auktionshuset Metropol som står bakom tjänsten.


– Genom åren har vi upplevt ett behov hos våra kunder och andra intresserade av att få en strukturerad sammanställning av vad föremål är värda rent generellt. Idag finns det ju konstlexikon och utländska databaser för fine art, men dessa är oftast både dyra och egentligen ganska ointressanta för dig som privatperson om du bara vill bedöma vad din emmafåtölj egentligen är värd. Nu har vi tagit fram en tjänst som gör det möjligt för såväl privatpersoner som mindre handlare att själva bedöma sina föremåls värde genom att jämföra det med mer än 176 000 indexerade auktionsposter.

– Antag att du till exempel äger en Emmafåtölj och funderar på vad en så-dan kan vara värd. Eller kanske funderar på att köpa en, säger Lars Åhlander. I auktionsprisbanken.se finns för ögonblicket runt 400 st emmafåtöljer som är sålda mellan år 2000 – 2008 med priser och bilder.

– Genom att jämföra just din emmafåtölj, eller vad det nu är för föremål, med de som finns där kan du bilda dig en rätt bra uppfattning om vad snarlika föremål brukar gå för och således vad ditt objekt borde vara värt.

Auktionsprisbanken är en betaltjänst till en låg avgift.

www.auktionsprisbanken.se

------------------------------------------
För frågor auktionsprisbanken.se kontakta Lars Åhlander, VD
lars@metropol.se, 08-673 4880
www.auktionsprisbanken.sebakg
Ladda ner broschyr